Pokličite nas: 040 820 245 -

Spletna trgovina Videoigre.NET

 

Splošni pogoji

Splošni pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot).

Vsebina Splošnih pogojev se nanaša na pogoje uporabe vsebin in storitev na straneh spletne trgovine Videoigre.NET. Splošni pogoji so veljavni na vseh straneh spletne trgovine. V primeru, da se s Splošnimi pogoji ne strinjate, vas prosimo, da nakupa preko naše spletne trgovine ne opravite. Z vsakim ogledom ali nakupom, opravljenim preko naše spletne trgovine, se smatra, da ste seznanjeni s celotno vsebino Splošnih pogojev in da se z njimi v celoti strinjate. Splošni pogoji so redno ažurirani in dostopni vsakomur.

Ponudnik, skrbnik in lastnik spletne strani in trgovine Videoigre.NET je v celoti podjetje FunTrade Andrej Ivanec s.p., Drašča vas 26a, 1303 Zagradec. Podjetje FunTrade Andrej Ivanec s.p. se ne zavezuje za pravilnost in popolnost podatkov na straneh spletne trgovine, niti se ne zavezuje za pravilnost in popolnost tekstovnega, slikovnega in video materiala.

Vsa komunikacija, ki se vrši med kupcem in podjetjem FunTrade Andrej Ivanec s.p. v elektronski obliki, se šteje, kot da je bila izvedena v pisni obliki in ima veljavo pogodbe.

Pridržujemo si pravico do spremembe ali preklica katerekoli spletne storitve, predstavljene na teh spletnih straneh, kakor tudi, da popolnoma preprečimo ali delno omejimo uporabo storitve katerikoli stranki. Vsa dopolnila splošnih pogojev poslovanja bodo izvršena v pisni obliki.

Podjetje FunTrade Andrej Ivanec s.p. si tudi pridržuje pravico do kakršnihkoli sprememb, delnih ali v celoti, kateregakoli dela Splošnih pogojev, brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave.

Spletna trgovina Videoigre.NET je odprta 24 ur na dan, vsak dan. Zaradi različnih tehničnih ali drugačnih razlogov poslovanje preko naše spletne trgovine ali celo dostop do trgovine včasih ni mogoč. Podjetje FunTrade Andrej Ivanec s.p. si pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov ali da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine ali drugače omeji ali ustavi poslovanje spletne trgovine Videoigre.NET.

Ponudba in pogodba v spletni trgovini Videoigre.NET sta v celoti objavljeni v slovenskem jeziku. Spletna trgovina posluje samo na ozemlju Republike Slovenije. Prodaja in dostava blaga je možna samo na ozemlju Republike Slovenije. Pogodbo je moč skleniti le v slovenskem jeziku.

Podjetje FunTrade Andrej Ivanec s.p. ne prevzema nikakršne odgovornosti za kakršnokoli okvaro vaše strojne ali programske opreme zaradi obiska in operiranja s stranmi spletne trgovine Videoigre.NET ali za kakršnokoli škodo, povzročeno z izdelki, ali ki je v kakršnikoli zvezi z izdelki, kupljenimi v spletni trgovini Videoigre.NET.

Nakup v spletni trgovini ali sploh kakršnokoli posredovanje osebnih podatkov na straneh spletne trgovine je dovoljen samo pravno - poslovno sposobnim osebam starejšim od 15. let. Mlajše osebe morajo za vsako posredovano informacijo pridobiti zakonsko veljavno soglasje staršev ali skrbnika.

Morebitni spori med strankami, ki izvirajo ali so v kakršnikoli povezavi z elektronsko trgovino, se rešujejo sporazumno. V nasprotnem primeru se stranke dogovorijo, da bo spor reševalo pristojno sodišče v Ljubljani, ob uporabi slovenskega prava.

SPLOŠNI PRODAJNI POGOJI
Kupec je fizična oseba, upoštevajoč podatke, posredovane ob registraciji in oddaji naročila.

Fizična oseba je tisti registrirani uporabnik, ki pridobiva ali uporablja blago in storitve za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti. Za potrošnike, ki so fizične osebe po tem odstavku, veljajo določila Zakona o varstvu potrošnikov.

Cene
Vse cene v spletni trgovini Videoigre.NET so navedene v evrih. Ker nismo davčni zavezanci, ne vključujejo DDV-ja. Cene veljajo do trenutka dobave izdelka. Pridržujemo si pravico do spremembe cen. Pogodba na daljavo med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec prejme elektronsko sporočilo s potrditvijo naročila. Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji določeni in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. V primeru težav, povezanih z morebitnimi spremembami cen, bomo ravnali razumno in po najboljših močeh za obojestransko zadovoljstvo.

Plačilo naročenega blaga
Kupec naročeno blago plača po povzetju Pošti Slovenije.

Dostava naročenega blaga
Vse pakete dostavlja Pošta Slovenije. V veliki večini primerov je naročilo dostavljeno že naslednji delovni dan, če je bilo naročilo oddano do 16:00 ure. Za zamude dostav Pošte Slovenije ne odgovarjamo.

Stroški pošiljanja oz. poštnina
Poštnina oziroma stroški pošiljanja posameznega naročila pri plačilu po povzetju s Pošto Slovenije znašajo 2,90 EUR. Ta strošek je v spletni trgovini Videoigre.NET viden na blagajni, ob oddaji naročila.
Brezplačna poštnina: če je vrednost naročila 35 EUR ali več, je strošek pošiljanja 0,00 EUR (količinski popust).

Provizija Pošte Slovenija znaša 1% vrednosti nakupa oz. 1,05 EUR minimalno in je že vračunana v ceni poštnine.

Primer 1:
27,10 EUR (vrednost naročenega blaga, npr. 2 igri)
+ 2,90 EUR (poštnina)
= 30,00 EUR SKUPAJ (vrednost, ki jo plačate Pošti Slovenije ob prevzemu paketa)

Primer 2:
40,00 EUR (vrednost naročenega blaga, npr. 2 igri)
+ 0,00 EUR (poštnina = 0,00 EUR - količinski popust pri naročilih v vrednosti 35,00 EUR ali več)
= 40,00 EUR SKUPAJ (vrednost, ki jo plačate Pošti Slovenije ob prevzemu paketa)

Zavrnitev in omejevanje naročila
Videoigre.NET lahko naročilo, za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji ne more izvesti, zavrne. V tem primeru je kupec o tem obveščen po elektronski pošti. Prav tako lahko omejimo količino naročila, ki je bila oddana. V tem primeru kupca obvestimo po elektronski pošti in se sporazumno dogovorimo za končno vsebino naročila.

Rabljene igre
Prodajamo tudi rabljene igre, ki so zelo dobro ohranjene in testirane na dveh različnih konzolah. Če igra vsebuje večigralstvo (online multiplayer) zaščiteno s serijsko številko (serial key), je ta že uporabljena. Novo serijsko številko lahko kupite med igro z uporabo Xbox Live točk.

REKLAMACIJE IN VRAČILO BLAGA
Kupec lahko, v skladu s 43. členom zakona o varstvu potrošnikov, v 14 dneh od prejetja pošiljke izdelek vrne brez obrazložitve svojega dejanja. V takem primeru se zavezujemo, da bomo v najkrajšem možnem času kupcu vrnili denar za prejeto plačilo. V primeru vračila bomo denar najkasneje v tridesetih dneh nakazali na kupčev tekoči račun. Blago mora kupec vrniti na lastne stroške. (Vir: Zakon o varstvu potrošnikov, uradno prečiščeno besedilo, ZVPot-UPB2 (Uradni list RS, št. 98/2004, 126/2007)

Vračilo blaga (za rabljene igre in Xbox 360 naročniške in točkovne kartice veljajo posebni pogoji navedeni spodaj)
V primeru, da je potrošnik blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago nepoškodovano in v enaki količini poslati podjetju v tridesetih dneh po sporočilu o odstopu od pogodbe. Sporočilu o odstopu od pogodbe mora poslati pisno ali po elektronskem sporočilu na naš e-mail naslov, v roku 14 dni od prevzema naročila. Vrnitev prejetega blaga v roku za odstop od pogodbe se prav tako šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Blago kupec vrne na lastne stroške.

Odstop od pogodbe ni mogoč pri pogodbah o dobavi avdio ali video posnetkov ali računalniških programov, če je potrošnik odprl varnostni pečat (ZVP 43. č člen). Za odprtje varnostnega pečata se šteje pretrganje ovojne folije ali uničenje varnostne nalepke pri serijski številki.

Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Vračilo rabljenih iger
Rabljene igre kupec prejme brez varnostnega pečata oziroma brez zaščitne ovojne folije. Če kupec izpolnjuje vse pogoje, lahko rabljene igre vrne in je upravičen do vračila celotne kupnine. Rabljene igre mora kupec vrniti na lasne stroške.

   Pogoji za vračilo rabljenih iger:
     * vrnjene igre so v enakem stanju kot so bile ob prevzemu (prvotno stanje)    
     * od dneva, ko kupec igro prevzame, do obvestila o vračilu igre ne mine več kot 3 dni
     * od dneva, ko nas kupec obvesti o vračilu rabljene igre, do dneva, ko je igra vrnjena ne mine več kot 5 delovnih dni
Rabljeno igro lahko kupec vrne tudi kasneje. V tem primeru so stroški vračila za posamično igro, vrnjeno v prvotnem stanju, 0.92 EUR za vsak dan uporabe. Za čas uporabe se šteje čas od dneva, ko je kupec igro prevzel in do dneva, ko je rabljena igra vrnjena (dostavljena in sprejeta na naš naslov).

Vračilo rabljene igre je možno le, če nas kupec o tem obvesti v roku 14 dni od prevzema.
V takem primeru se zavezujemo, da bomo v najkrajšem možnem času kupcu vrnili denar za prejeto plačilo. V primeru vračila bomo denar najkasneje v tridesetih dneh nakazali na kupčev tekoči račun.

Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Artikel poškodovan med dostavo
Če se ob prejemu paketa, ki ga dostavi Pošta Slovenije, ugotovi, da je bil paket med dostavo poškodovan, je potrebno od poštarja zahtevati formular za poročilo o poškodovani pošiljki. Takoj nato nas je potrebno o poškodovani pošiljki obvestiti po emailu ali telefonu. Poškodovan paket morate vrniti v 15ih dneh od prejema, sicer ga nismo več dolžni zmenjati.  

Xbox Live 360 naročniške in točkovne kartice
Oblika kartice je unikatna serijska številka, natisnjena na A4 papirju. Zaradi prvotne elektronske oblike številka na papirju ni zaščitena z varnostnim premazom.

Zaradi tovrstne oblike kartic denarja kupcem za nakup teh ne vračamo.

VARNOST PODATKOV
Podjetje FunTrade Andrej Ivanec s.p. uporabnikom zagotavlja varovanje vseh njihovih osebnih podatkov. Vsi posredovani osebni podatki uporabnikov so namenjeni izključno uporabi v spletni trgovini Videoigre.NET ter administraciji storitve, te podatke pa bomo uporabljali ali razkrili le za namene, zaradi katerih jih je z vašim privoljenjem zbirala oziroma na zahtevo uradnih organov Republike Slovenije.

AVTORSKA ZAŠČITA
Vse vsebine, ki so objavljene na straneh spletne trgovine Videoigre.NET so last podjetja FunTrade Andrej Ivanec s.p. in/ali podjetij, katerih izdelke distributira podjetje FunTrade Andrej Ivanec s.p. Vsa avtorska dela so zaščitena že z nastankom in jih ni potrebno posebej označevati. Prepovedana je reprodukcija, distribucija, spreminjanje, javno prikazovanje in predvajanje ter ostale oblike izkoriščanja avtorskega dela.

Ne zgrešite ugodnosti!